Opis
Bi se za praznike radi sami preizkusili v peki orehove potice, pa nimate časa za iskanje preizkušenega recepta ne za obisk trgovine v zadnjem trenutku?
Za vas smo pripravili paket s kakovostnimi sestavinami, ki jih potrebujete za peko orehove potice, in preizkušen recept mame Sonje. Da boste s ponosom na mizo postavili sveže pečeno potico, z vami delimo tudi povezavo do videodelavnice, v kateri vam bo Sonja Jezeršek razkrila vse male in velike skrivnosti peke tradicionalne orehove potice.
—
Prenesi si recept za orehovo potico TUKAJ.
Oglej si videodelavnico Peka orehove potice s Sonjo Jezeršek TUKAJ.
—
Teža: pribl. 2 kg
Paket sestavin je pripravljen za potičnico premera 23-25 cm.
Paket vsebuje:
Sestavine za testo:
- 500 g bele moke
- 42 g kvasa (1 kocka)
- 125 g masla
- 250 ml mleka
- 3 jajca za peko
- 60 g sladkorja
- vanilin sladkor
- rum v epruvetki
Sestavine za nadev:
- 500 g mletih orehov
- 50 g piškotnih drobtin
- 180 g kisle smetane
- 200 ml sladke smetane
- 200 g sladkorja
- rum v epruvetki
- 1 jajce
- 1 vanilin sladkor
- 1 čajna žlička kave s cimetom
- limona
Opombe
Popolnoma brezglutenskih jedi ne moremo zagotoviti, saj iz našega delovnega okolja ni mogoče povsem izključiti sledi glutena.
Lahko vsebuje sledi jajc, soje, mleka, oreščkov, sezama, zelene in gorčice.