Odgovornost

S spoštovanjem do tradicije in slovenske kulinarike v podjetju Jezeršek gostinstvo s kreativnimi kulinaričnimi doživetji ustvarjamo zgodbe o energiji in srčnosti, s katerima predano gradimo podjetje kot odgovorno, inovativno in trajnostno naravnano.

Pri uresničevanju poslanstva podjetja Jezeršek gostinstvo – uveljaviti se kot zanesljiv in fleksibilen partner, ki zagotavlja kreativne kulinarične rešitve po željah naročnika ter kulinarične izkušnje po meri posameznika – si prizadevamo ravnati odgovorno do planeta, narave, okolja in širše okolice, naših gostov, naročnikov in poslovnih partnerjev ter zaposlenih.

Tako zgodbe o odgovornosti pišemo prav z vsakim projektom, med katere zagotovo spadata tudi spletna trgovina Jezeršek in nova ponudba Jezeršek e-catering na vsakem koraku.

Lokalno

Slovenija je zelena, zdrava in aktivna dežela. Raznovrstna gastronomija je del njene kulture. Zato v podjetju Jezeršek gostinstvo v svoje jedi vključujemo predvsem lokalne dobavitelje, ki pridelujejo vrhunske sestavine, pri katerih sta izvor sestavin in sledljivost živil jasno razvidna ter nabavna veriga že vzpostavljena.

Ponosni smo, da ponudbo dnevno svežih, sezonskih, slastnih jedi e-cateringa sestavljajo kakovostne sestavine naslednjih lokalnih ponudnikov:

 • Kmetija Toplak, Jurovski dol – zorjena govedina Jezeršek 360°
 • Kmetija Mis, Zavrh pod Šmarno goro
 • Kmetija Žunar, Stara Oselica
 • Kmetija Pustotnik, Gorenja vas
 • Kmetija-sirarstvo Videc, Šentjur
 • Kmetija Jagodic, Naklo
 • Paradižnik Lušt, Turnišče
 • Kmetija Zaverl, Naklo
 • Mikrozelenje Šebenik, Borovnica
 • Piranske soline, Seča
 • Prepeličarstvo Redek, Krka
 • Mesarstvo Podobnik, Čeplez

Podpiramo lokalno.

Embalaža in inventar

Embalaža, ki jo uporabljamo za dostavo in pakiranje izdelkov (jedi, pijače, darilni program …) je okolju prijazna in primerna za recikliranje (npr. kartonasta embalaža Jezeršek, EKO kartonasta skodelica, BIO razgradljivi kozarci, pločevinka  …).

EKO inventar za enkratno uporabo (EKO čolniček iz kartona za enkratno uporabo, EKO lesena žlička, EKO lesene vilice, EKO lesen nož …) je izdelan iz 100-odstotno biološko razgradljivega lesa in v naravi razpade.

Skupaj prispevajmo k zmanjševanju odpadkov in embalažo ustrezno zavrzimo.

Ker smo okolju prijazno podjetje, nam lahko embalažo na svoje stroške tudi vrnete na naš naslov, mi pa bomo poskrbeli za njeno reciklažo.

Dostavne poti

V podjetju Jezeršek gostinstvo se zavedamo, da podnebne spremembe čedalje bolj ogrožajo človeštvo, zato je glavno vodilo podjetja predvsem oblikovanje novih smernic v gastronomiji in snovanje novih projektov, pa tudi usmerjenost v iskanje naprednih trajnostnih prehranskih sistemov in rešitev. Dostavne poti spletne trgovine Jezeršek, ki se začnejo centralizirano iz Hiše kulinarike Jezeršek v Medvodah, podpirajo napredne Omni Opti rešitve, s katerimi optimiziramo logistiko, da je distribucija, ki jo izvajamo z lastno dostavno službo, hitrejša in preprostejša, s tem pa tudi zmanjšamo ogljični odtis naših dostav. Več

Jezeršek gostinstvo d.o.o.