Opis
Vsak praznik zaznamujejo šege in navade, med katere sodijo tudi jedi, brez katerih si težko predstavljamo praznično mizo. Pred nami je praznik vseh praznikov – velika noč. In ena izmed simboličnih jedi, ki na velikonočnem prazničnem zajtrku ne sme manjkati, je zagotovo šunka.
Jezerškovi smo se za letošnje velikonočne praznike povezali s Filipom Fliserjem in njegovo Pohorsko šunko zavili v fino kvašeno testo, okrasili in spekli. Šunka tako zadrži omamni vonj in božanski okus. In rezultat? Sočna šunka v testu.
Da bo velikonočni zajtrk resnično popoln, lahko posebej naročite tudi lePotičke po svojem okusu – izbirate lahko med različnimi okusnimi nadevi. Naroči lePotičke.
Teža: pribl. 2 kg
Sestavine:
- Pohorska šunka Filipa Flisarja, 1.200 g
- kvašeno testo (bela pšenična moka, mleko, kvas, sladkor, olje, sol, jajce za premaz), 800 g
Opombe
Popolnoma brezglutenskih jedi ne moremo zagotoviti, saj iz našega delovnega okolja ni mogoče povsem izključiti sledi glutena.
Lahko vsebuje sledi jajc, soje, mleka, oreščkov, sezama, zelene in gorčice.